امروزه همهی خودروها با شیشه بالابر برقی تولید میشوند. مزیت بالابرهای برقی این است که میتوانید تنها با فشار دادن یک دکمه یا سوئیچ، هر پنجره در خودروی خود را بالا و پایین کنید که قطعاً راحتتر از پنجرههای دستی سنتی است. این قطعه فارغ از دستی یا برقی بودنش رسالت واحدی را انجام میدهد که ما در ادامه به شرح آن میپردازیم.
شیشه بالابر چیست؟
شیشه بالابر یکی از تجهیزات ماشین است که در درب آن نصب میگردد. وظیفهی آن ایجاد هماهنگی بین موتور بالابر شیشه و سایر اجزا میباشد. نتیجهی این هماهنگی نیز حرکت روان شیشه برای باز یا بسته کردن دریچه خواهد بود. شیشه بالابر تحت عنوان تنظیم کننده شیشه نیز شناخته میشود. این قطعه معمولا از جنس پلاستیک یا فلز است و با کمک یک سری قرقره و کابل به شیشه متصل میشود.
تنظیم کننده پنجره چگونه کار میکند
هر دری که پنجره برقی دارد یک موتور الکتریکی در داخل آن تعبیه شده است. این موتور توسط رگلاتور به پنجره متصل میشود. هنگامی که فرد دکمه روی در را فشار میدهد، موتور الکتریکی را فعال و از رگلاتور برای انجام عمل روی پنجره استفاده میکند. حتی بالابرهای دستی نیز دارای رگلاتور میباشند، اما ساختار آنها با نمونههای برقی متفاوت است.
شیشه بالابرهای دستی دارای رگلاتورهای قیچی مانندی هستند که دو بازوی فلزی متقاطع دارند. وقتی دستگیرهی شیشه را میچرخانید یک دنده واقع در درب نیز میچرخد و رگلاتور را به حرکت وا میدارد.
نشانههای خرابی شیشه بالابر
خرابی شیشه بالابر نشانههای واضح و سادهای را به وجود میآورد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. اگرچه تنظیم کنندهی شیشه قطعهی چندان مهمی به نظر نمیرسد اما بی توجهی به آن میتواند منجر به ایجاد افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری شود.
1) دکمه پنجره از کار میافتد
اگر نمیتوانید با فشار دادن دکمه، شیشه پنجره را پایین یا بالا ببرید، احتمالاً رگلاتور شیشه برقی ضعیفی دارید.
2) گیر کردن پنجره
ممکن است موقعیتی پیش بیاید که پنجره کمی پایین یا بالا برود، اما بعد از آن تقریباً در نیمه راه گیر کند. در چنین شرایطی احتمالا رگلاتور کاملا خراب شده است.
3) صداهای عجیب
اگر شیشه میتواند حرکت کند اما صداهای عجیبی از آن میشنوید، این میتواند یک علامت هشدار اولیه برای خرابی رگلاتور باشد.
4) سقوط پنجره
در موقعیتهای بسیار نادری که یک رگلاتور به شدت آسیب دیده است، ممکن است پنجره به معنای واقعی کلمه در داخل درب سقوط کند. این مشکل معمولا در تصادفات دیده میشود