پمپ بنزین خودرو چیست؟
عامل حرکت خودروها همواره موتور و عملکرد آن شناخته میشود. اما این موتور برای حرکت نیاز به سوخت و یا تامین کننده انرژی دارد. در خودروهای احتراق داخلی این سوخت معمولا بنزین است. تمام موتورهای احتراق داخلی علاوه بر قطعات مکانیکی و ملزومات مرتبط به آن برای احتراق بدون سوخت کار نخواهند کرد و سوخت خودرو عامل اصلی به حرکت درآمدن آن است. زمانی که باک خودروی خود را پر میکنید سوخت داخل آن باید به طریقی به موتور و محفظه احتراق آن برسد تا به جرقه زنی شمع ها سوخت مشتعل شده و موتور شروع به کار کردن کند.
سوخت در تمام خودروهای با موتورهای بنزینی درون باک ذخیره میشود. اما این مایع حیاتی موتور به وسیلهی پمپ به موتور میرسد. در واقع سوخت مسیر بین باک و موتور را به کمک پمپ طی میکند. پمپ بنزین خودروهای بنزینسوز قطعهای یکپارچه و واحد است که چند وظیفه را یکجا انجام میدهد که معمولاً داخل باک نصب میشود البته در بعضی خودروها آنرا خارج از باک نصب میکنند. برخی خودروها نیز از دو پمپ بنزین برخوردار هستند که یکی وظیفه سوخت رسانی را بر عهده دارد و دیگری برای تامین فشار مورد نیاز انژکتورها به کار گرفته میشود..
به این معنی که این قطعه که معمولا درون مخزن سوخت قرار دارد سوخت را با فشار به سمت موتور میرساندو در صورتی که سوخت فشار لازم را نداشته باشد عمل تزریق آن به درون سیلندرها به خوبی صورت نمیگیرد. علت قرار دادن پمپ سوخت خودرو درون باک، تماس مستقیم آن با بنزین، خنک شدنش در اثر این تماس و کاهش صدای فعالیتش است. فشاری که پمپ به بنزین وارد میکند بین ۴ تا ۶ بار است. اگر سوخت با فشاری کمتر به سمت موتور هدایت شود فرآیند پاشش و به دنبال آن احتراق به خوبی صورت نمیگیرد.
انواع پمپ بنزین سوخت
گفتیم پمپهای بنزین سیستمهایی چند منظوره هستند که فرآیند ایجاد فشار در سوخت، فیلتر کردن و ارسال آن را بر عهده دارند. در بعضی خودروها ممکن است از دو پمپ بنزین استفاده شود. یکی به منظور ارسال سوخت و یکی برای ایجاد فشار و فیلتر کردن. گاهی نیز سنسور سطح بنزین با برخی از انواع پمپ که درون باک قرار میگیرند در یک پکیج قرار دارند که بالا رفتن هزینه تعمیرات را به دنبال دارد. اما به طور کلی پمپهای بنزین بر اساس کارایی به دو دسته تقسیم میشوند.
۱. پمپهای مکانیکی
۲. پمپهای الکتریکی
تفاوت اصلی و عمده این دو پمپ استفاده از انواع مکانیکی در خودروهای کاربراتوری و استفاده از مدلهای برقی در خودروهای انژکتوری است. نمیتوان از یک پمپ مکانیکی در خودرویی انژکتوری استفاده کرد و همینطور پمپهای برقی قابل استفاده در خودروهای کاربراتوری نیستند. پمپهای مکانیکی به طبع نوع استفادهشان تقریبا از رده خارج محسوب میشوند و در صنعت خودروسازی به ندرت به کار میروند.